Aanleveren

AANLEVERSPECIFICATIES

Bestanden kunnen aangeleverd worden in CDR, EPS, PDF, Ai en JPG formaat.

BESTANDSFORMATEN

  • Van logo’s hebben wij het liefst een eps-bestand. Deze bestanden bevatten zgn. vectoren, die ervoor zorgen dat het logo, ook bij vergroting, scherp blijft en dat wij de kleuren in het logo op de juiste manier kunnen separeren.
  • Als het logo tekst bevat, moet de tekst omgezet zijn in contouren. U kunt ook het gebruikte font meesturen.
  • U kunt vaak bij de drukkerij die het briefpapier etc. voor u verzorgt, een eps-bestand opvragen.
  • Het volstaat niet om een jpg-bestand met “bewaar als eps” op te slaan als eps. In het eps-bestand zit dan nog steeds het “slechte” jpg-bestand…

FOTO’S EN ANDERE PIXELBESTANDEN

Aanleveren als JPG
Schaal: Bestanden dienen 1 op 1 (op ware grootte) te worden opgemaakt.
Resolutie: Hanteer voor de 1 op 1 foto’s en afbeeldingen een resolutie van 300 dpi. De resolutie hoger maken heeft geen enkele zin deze bestanden worden extreem groot en het drukwerk wordt er niet mooier van.
Afloop: Maak bestanden op met 2 mm afloop rondom. Een ontwerp dient 2 mm aan alle kanten groter aangeleverd te worden dan het uiteindelijke schoon gesneden formaat. De achtergrond van uw ontwerp moet in deze 2 mm doorlopen zodat er geen witte randen op het uiteindelijke schoon gesneden resultaat zichtbaar zijn.

CMYK vs. RGB & PMS…

Onze printers werken allemaal met CMYK kleuren (cyaan, magenta, geel en zwart). Probeer daarom altijd om vanaf het begin in deze kleurmodus te werken. Mocht een bestand toch opgemaakt zijn in RGB en/of PMS kleuren dan wordt dit door onze printer drivers automatisch omgezet in CMYK, hierdoor kunnen er onverwachte resultaten ontstaan.

LOGO VAN INTERNET PLUKKEN? LOGO IN WORD?

Een plaatje van het internet heeft nooit de vereiste resolutie, de kwaliteit is bij lange na niet goed genoeg. Word, Excel of andere programma’s zijn niet bedoeld om logo’s aan te maken of te bewerken, deze bestanden zijn in principe niet geschikt. Daarbij bevatten al deze bestanden geen vectoren en kunnen we ze meestal niet in de te drukken kleuren scheiden.

SOFTWARE

Wij werken met Corel Draw en Adobe Illustrator en beschikken over de laatste versies.

FREESWERK

DXF-bestanden aanleveren (eventueel DWG/EPS (niet gevuld) als niet anders kan)

LASERWERK

DXF/EPS-bestand met outline (niet gevuld)